Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки, свързани с АР 164

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
    Боби за поддръжката на ходовата част ли имаш предвид
    Имайки в предвид, че по окачването слагам само Мууг и ТРВ части въобще не е скъпо за поддръжка. Обаче поведението на пътя няма база за сравнение. При 166-та поне мога да си позволя нови носачи ТРВ докато при 164-та никакъв шанс.

---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 16:51 ----------

Първоначално публикувано от Gligan Покажи съобщение
    Гледам, че се продава от доста време и ми е любопитно за какво иде реч. Иначе честно казано 164-ката повече ми харесва от 166. За съжаление ако ще купувам друга кола няма да е Алфа Ромео. Просто не предлагат това, което ми трябва, но 164-ката няма да си я оставя.
    На снимките хич не ми харесва пък на живо сигурно съвсем. 164-та си е много добра кола, но стара.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• 1270 километра нормално каране (90-100/120-140км/ч) с 88,3 литра А-95. Което е около 6,7л./100км. За бабата мисля, че е добре.
      Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

• Винаги ми е било чудно как я караш таз кола... съответно и защо моите коли горят толкова много.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Здеравейте вее секта
          Писах и в 166 раздела по въпроса за скоростните кутии,ама нямам отговор от няколко дни.
          Та да питам и вас понеже 164-ки с V6 мотор дал бог .
          Според вас какъв е шанса да се сложи без някви преправяния ск. кутия от 166- турбо или с кой да е V6 мотор на моята кошница която пак е с V6 мотор,който си е структурно еднакъв като Блок. И вторият ми въпрос ( който е по-важен за мен) е дали мога да си прехвърля Диференциала на тая кутия,че иначе няма да имам километраж,а и с диф-а от 166 на 6-та ще ми дойде по-къса с малко от моята 5-та,което всъщност ще обезсмисли цялата ' гимнастика" със смяната на кутия.
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            Винаги ми е било чудно как я караш таз кола... съответно и защо моите коли горят толкова много.
            Ами единствения начин да разберем е да покараме и двете заедно...

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
              Здеравейте вее секта
              Писах и в 166 раздела по въпроса за скоростните кутии,ама нямам отговор от няколко дни.
              Та да питам и вас понеже 164-ки с V6 мотор дал бог .
              Според вас какъв е шанса да се сложи без някви преправяния ск. кутия от 166- турбо или с кой да е V6 мотор на моята кошница която пак е с V6 мотор,който си е структурно еднакъв като Блок. И вторият ми въпрос ( който е по-важен за мен) е дали мога да си прехвърля Диференциала на тая кутия,че иначе няма да имам километраж,а и с диф-а от 166 на 6-та ще ми дойде по-къса с малко от моята 5-та,което всъщност ще обезсмисли цялата ' гимнастика" със смяната на кутия.
              Ми да ти кажа не знам. На 155 задната къде е? На 166 е като 6-та само, че дърпаш палчето под топката. 155 до колкото знам е с жила като 166. 155 до колкото знам е като Фиат Типо. Значи и окочването на кутията ще е различно.Фиата до колкото помня е без цял предне мост и кутията за захващаше към рога, не към предния мост. Може и да бъркам.
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                Ми да ти кажа не знам. На 155 задната къде е? На 166 е като 6-та само, че дърпаш палчето под топката. 155 до колкото знам е с жила като 166. 155 до колкото знам е като Фиат Типо. Значи и окочването на кутията ще е различно.Фиата до колкото помня е без цял предне мост и кутията за захващаше към рога, не към предния мост. Може и да бъркам.
                Ми задната na 155 е като 6-та на 166-цата, скоростите са с жила и да кутията е захваната към Рогът с един тампон .... май щее приключение тая процедура ако се захвана
                Last edited by don_pepone; d.m.y г., 20:27.

Comment

• Или много съм бил пиян докато съм писал предното мнение или ми се е спало много.Нещо трудно си го разчетох.

Ми да общо взето ще се вкараш в голям филм със закрепването на кутията. Виж ако прехвърлиш карантийте от кутията на 166 в кутията на 155 ще стане, но дали са съвместими не мога да кажа.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Хахах че то по-голям филм е да ги прехвърля карантиите,отколкото да измисля захващането на кутията от 166 ( поне според мен де ), все пак една 'пета' може да се измисли за захвата.

Comment

• Последното засичане - 440км с 26л А-95. Направо си е 6л/100км (от Приморско до София - пълен-пълен). Трима човека, на отворени 3 джама или на климатик почти през цялото време. Не знам кво става, но очаквам скоро да почне да се пълни сама
                      Наистина с много кротко и плавно каране - 100-110км/ч по магистралата.

Comment

• Сигурен ли си, че на бензиностанцията ти сипват бензин? Да не ти трака веригата и да я бъркат с дизел и да наливат нафта.
                        Opel Astra J
                        ex:
                        Alfa Romeo 164 2.5TD
                        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• какво ви толкова чуден разхода мойта 2.0 тс от стара загора до софия със постоянна скорост 120 км/ч ми даде 6 газ
                          алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                          алфа ромео 164 2.0тс -на части
                          нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                          sigpic

Comment

• 6 газ от Ст.З. до София може да ти даде само ако я теглиш на въже или возиш на платформа. Не всички колонки работят на едно и също налягане, както и клапана на сондата не затваря винаги еднакво така, ако засичаш по колонка сметката няма да ти е никък точна.
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• пълня догоре в стара загора и пълня догоре в софия
                              алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                              алфа ромео 164 2.0тс -на части
                              нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                              sigpic

Comment

• Точно за това говоря. И на мен ми е давала разход от 7,9 и на следващото зареждане ми дава разход 12,5 газ на 100км. Разликата е огромна. Веднъж клапана спира на 52л веднъж 57 при напълно свършила газ.
                                Opel Astra J
                                ex:
                                Alfa Romeo 164 2.5TD
                                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                                X